Jo'berg here I am! - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Gonne Kleinhesselink - WaarBenJij.nu Jo'berg here I am! - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Gonne Kleinhesselink - WaarBenJij.nu

Jo'berg here I am!

Door: GonneAfrika

Blijf op de hoogte en volg Gonne

22 Mei 2012 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Jaja, daar ben ik dan, vanuit Johannesburg Zuid Afrika! Mijn reis is officieel begonnen!
Het lijkt alweer dagen geleden dat ik afscheid nam van iedereen in Aalten, op mijn werk, via mailtjes en Facebook en tot slot op Schiphol. Het was fijn om zoveel waardering te voelen voor mijn "stoere" plan en om zoveel mensen om me heen te hebben op de dag van vertrek. Maar ik moet eerlijk zeggen dat er ook een gevoel van opluchting over mee heen kwam toen ik eenmaal door de douane was. Rugzakje op, in m'n uppie, beetje rondwandelen en me realiseren dat het dan eindelijk zo ver is, heerlijk! Op Schiphol heb ik nog even alle lieve kaartjes gelezen en kadootjes uitgepakt en toen vertrok ik naar Londen. Dat was een vluchtje van niks, maar eenmaal daar voelde het "echt"-ik was immers in het buitenland. Mijn volgende vlucht zou minder prettig worden, bijna 11 uur tussen twee mensen in....:(
Ik stapte als een van de laatsten in (ik hou er nu eenmaal niet van als een kuddedier achter elkaar te gaan staan om vervolgens een half uur later m'n boardingpass te kunnen laten zien...dan blijf ik liever nog een half uur relaxt zitten en loop ik in een keer door;)), waardoor er geen plek meer was voor mijn rugzak. De stewardess heeft hem vervolgens helemaal voorin in een kast gepropt, prima! Toen ik ontdekte naast wie ik zet werd het vooruitzicht van die 11 uur wat rooskleuriger; aan de ene kant een mooie Afrikaanse neger, aan de andere kant een knappe blanke aardige Brit;) En aangezien we geen van drieën maatje 36 waren was het nogal "gezellig" om het zo maar te zeggen.
Anyway, vlucht was rot, toen ik bijna in slaap viel kreeg ik warm eten en toen was ik klaar wakker. Wel ff filmpje gekeken en toen een klein beetje kunnen slapen..Ik zat gewoon niet lekker, had meer last van mijn been en enkel dan ik had verwacht.
Maar goed, om half 10 de volgende ochtend was het dan zover: Jo'burg here I am!!! Voordat ik m'n rugzak had en door customs was waren we een dik uur verder. En toen kwam er een klein vleugje zenuwen...wat nu als Lerato niet op mij staat te wachten? Ik zag haar inderdaad niet meteen, en zij mij niet, want ik had gezegd dat ik een oranje backpack heb en ik had me niet gerealiseerd dat mijn oranje backpack tijdens de vlucht in een blauwe flightbag zit haha. Dus... Ff rondkijken, haar gebeld en toen vonden we elkaar! Meteen een goed gevoel, super aardige meid!
Omdat het allemaal wat langer had geduurd dan gepland moest Lerato eigenlijk meteen naar een klus van haar werk. Ze werkt voor Beeld, een Zuid Afrikaanse krant. Dus ze had, met het oog op enige vertraging, een mediapas voor mij meegenomen, dus we konden samen naar de Airshow op een klein vliegveldje in Jo'burg. Ik vond het allemaal best, was knijtermoe, maar vond het best. Die zon, het gevoel van buitenland, de mensen, heerlijk! Dus terwijl zij een goed shot van vliegtuigjes die acrobatische trucjes uithaalden probeerde te maken, stond ik vooral van de zon te genieten en naar het Afrikaans om me heen te luisteren:)
Toen ze haar shots had heeft ze me naar huis gebracht waar haar dochtertje en de vader van haar dochtertje waren. Ik heb even met de kleine Tumi gespeeld, ze vond m'n haar fascinerend en kwam er na 5 minuten al achter dat ik "crrrraaazy" ben haha. Later keek ze weer naar m'n haar en zei "you look like barbie girl" - haha, dat ik dat toch ooit in mijn leven te horen zou krijgen;) Toen stortte ik wel in, dus heb ff een middagdutje gedaan, 's avonds hebben we lekker gegeten en om 9 uur stortte ik alweer in en heb ik vervolgens 14uur achter elkaar geslapen. Ik merk gewoon dat de afgelopen weken best veel van me hebben gevergd, de vermoeidheid slaat nu toe zeg maar.
Gister (maandag), heb ik dus lekker uitgeslapen. Vervolgens hebben we bedacht wat onze plannen voor de komende tijd worden, aangezien Lerato nu ook vakantie heeft. We hebben de Lonely Planet erbij gepakt en gelachen om de schaarse en nogal negatieve info over Jo'burg. Tuurlijk is het niet 's werelds meest vredelievende stad, maar toch... Er staat onder andere in dat je een aantal wijken, waaronder Yeoville, maar beter kunt vermijden....En guess where I am???!!! Haha, juist, Yeoville! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen nog maar hier in huis, op het balkon en in de auto heb gezeten, dus heb niks van de slechtheid van deze wijk gemerkt;) En dat zal ook wel gaan meevallen aangezien ik bij locals zit.
We bedachten in ieder geval dat we voor de komende dagen een auto willen huren, zodat ze me Jo'burg kunnen laten zien. Dat kan eigenlijk alleen als je een auto hebt. Dus met Lerato's werkauto, die ze moest inleveren, zijn we naar "Rent-A-Wreck" gegaan en daar hebben we een bloedmooie Ford Dash gehuurd voor een tientje per dag:) Perfect toch??!! Het punt was dat Lerato alleen in de Dash mag rijden, dus het stukje tot aan haar werk moest ik in haar werkauto rijden...Oke, midden in Johannesburg, links rijden, ahhhh! Op zich ging het prima, tot ik per ongeluk mijn ruitenwissers aandeed omdat ik mn richtingaanwijzer aan wilde doen. Ik was daar een beetje mee aan het kloten, zag heus wel dat er een man met een gigantische berg recyclemateriaal op de weg liep, maar ik had denk ik ergens gewoon verwacht dat die man wel aan de kant zou gaan....Niet dus....Dus ik schampte hem (zijn berg afval, niet de man zelf!) en was blij dat de spiegel flexibel was en inklapte;) Haha, duss....
Anyway, nu willen we vrijdag waarschijnlijk een iets betere auto gaan huren zodat we een tripje kunnen gaan maken. Misschien naar Swaziland, daar schijnt een gaaf festival te zijn dit weekend en dan misschien door naar Durban, want daar is het lekker weer. De mensen hier vinden het maar koud, lopen met mutsen, jassen, sjalen etc. Oke, ik vind het met slippers net aan de frisse kant, maar een t-shirt met evt. een vestje erover is echt genoeg!;)
Dus, dat was het wel zo'n beetje tot nu toe. Ik geniet, kom bij, laat alles op mij inwerken en moet vooral afkicken van whatsapp en FaceBook merk ik haha...man wat was ik verslaafd!
Ik hoop de komende dagen meer te zien van Jo'burg, tijdens die paar tripjes nu zie ik de verschillen al wel, tussen wijken die pal naast elkaar liggen...Van Yeoville naar een wijk waar bv een gigantische private school for boys staat....man wat een complex, deed me een beetje aan Harry Potter's Zweinstein denken!
Hoop dat alles in NL goed gaat. Ik zag dat de temperatuur in ieder geval omhoog gaat, dus dat is fijn!!
Take care, reageer en tot snel!
Liefs

• 22 Mei 2012 - 08:38

Helma:

Heerlijk om je verhaal te lezen. Ik zie je helemaal zitten tijdens die vlucht, strak ingeklemd tussen twee mannen.... Haha! Nu lekker gaan genieten. Ik kijk uit naar je foto's. Liefs, Helma

• 22 Mei 2012 - 09:19

Esther:

Super joh, zo snel al een eerste (uitgebreid!) verslag, ben ik hartstikke blij mee!
    Hopelijk aard je er snel, maar aan je verhaal te lezen is dat al aardig goed aan het komen. Wel potverdorie goed uitkijken met dat autorijden he! ;) Fijn ook dat Lerato zo goed voor je zorgt! En wat een mensenkennis heeft die kleine van haar al zeg, ongelooflijk! :P
    Nou meid, geniet ze, kom goed bij en dan lekker roadtrippen dit Pinksterweekend, ze zullen daar dan ook vast het een en ander organiseren :D Geniet ervan!!!!

Hele dikke smakkerd SMSthur

• 22 Mei 2012 - 10:12

Cindy:

Heey meis,

Fijn om wat van je eerste indrukken te lezen, zo beleef je het toch een beetje mee he? :-) Klinkt allemaal goed tot nu toe. Fijn dat je even tot rust kan komen, denk maar aan jezelf en geniet van alle mooie dingen daar.
    En succes met je 'nieuwe' auto straks, haha! :-D

Ik ga even boterhammetjes eten, honger!!! En de zon in, man wat een hitte 29 graden vandaag. Poeh! Weer voor negers... Blij dat er een parasol staat buiten.

Tot snel schatje!
    Kus!

• 22 Mei 2012 - 10:26

Marijke:

Hey barbie... leuk om te lezen, geniet van alle nieuwe avonturen! Hihi en de ruiterwissers doe ik ook in Suriname nog steeds aan als ik de bocht om wilt.. (en Perry&ik de eerste dagen dat we in NL zijn ook weer, hihi!)

Ciao

• 22 Mei 2012 - 18:09

Davis:

Top verslag Gonne!
    leest heel lekker weg, als je geen fotografe wordt kun je altijd nog columnist worden.
    ik blijf je volgen.
    xxx

• 22 Mei 2012 - 18:40

Sas:

Hai liefie!

Wat fijn om te lezen dat alles goed is gegaan! Geniet, rust uit, kom bij, geniet nog meer, ga lekker veel zien, heb vooral veel lol, geniet nog veeeel meer en pas goed op jezelf!

Hele dikke kus van mij en natuurlijk ook van Hes X

• 22 Mei 2012 - 20:24

Kiek:

Gonnie dat klinkt baie goed man!! Gelijk een festivalletje meepikken, nice.Ben benieuwd naar de volgende stories!dikke X uit sunny Amsterdam!!

• 24 Mei 2012 - 06:53

Rianne:

He Gon.
    Wat mooi geschreven. Erg leuk om zo een beetje mee te maken wat je tot nu toe beleeft!! Leuk om te lezen!!
    Ik heb dinsdag korter gips gekregen, net op tijd laten we maar zeggen, nu het in aalten zijn tropische tempraturen bereikt :) zodadelijk naar de fysio, ben benieuwd wat ze willen gaan doen met een arm die in het gips zit!? Hahaha.
    Nou meid, rustig aan, geniet, en doe vooral voorzichtig!!
    We denken hier aan je!

Kus Rianne en natuurlijk van Quinten en de kids

ps: Quinten is niet door naar de live shows van the voice :(

• 25 Mei 2012 - 14:47

Tukker Anne:

Yoo Gonnie!
    Geniet er van, Afrika is zoooo mooi! Nu je toch in Jo'burg bent vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Soweto. Met Lebo's backpackers kan je fietsend Soweto verkennen. Zeer aan te raden!
    Xx